Corectie riduri TOXINA BOTULINICA

Tratamentul ridurilor si al transpiratiei excesive/hiperhidrozei (axilare, palmare) cu toxina botulinica: Vistabel, Dysport

Ce este toxina botulinica si cum actioneaza? Toxina Botulinica de tip A este  un agent blocant neuromuscular obtinut din  bacteria numita Clostridium botulinum.  Administrata injectabil, toxina va produce o relaxare locala musculara , rezultatul fiind reducerea temporara a aspectului  ridat al pielii la nivelul regiunii injectate a fetei  sau  gatului.

Cui se adreseaza tratamentul?  Inainte de efectuarea tratamentului medicul specialist va analiza starea de sanatate a pacientului in vederea evitarii reactiilor adverse , a interactiunii cu anumite medicamente sau  afectiuni ce contraindica tratamentul.  Procedura se poate efectua atat pentru prevenirea  formarii ridurilor de expresie (in medie dupa varsta de 30 ani), precum si pentru corectia ridurilor deja existente.

In ce consta procedura si cat dureaza efectul?  Tratamentul efectiv dureaza cateva minute, nu necesita anestezie locala deoarece discomfortul  generat de injectare este minim. Efectul  se instaleaza progresiv, intre 2-7 zile postinjectare si dureaza  3-6 luni.

Ce regiuni pot fi tratate? Ridurile dintre sprancene, cele orizontale de pe frunte, cele  situate lateral de ochi , oblice de pe suprafata laterala a nasului si cele din jurul gurii sunt reduse semnificativ in urma injectarii toxinei botulinice.

Evaluarea statusului clinic general,  explicarea procedurii si a riscurilor acesteia sunt efectuate anterior de medicul specialist, pacientul fiind sfatuit sa respecte intocmai indicatiile pentru prevenirea reactiilor adverse sau complicatiilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s