TRANSPIRATIA EXCESIVA

Transpiratia excesiva (hiperhidroza) a palmelor, talpilor sau din axile este un fenomen extrem de neplacut care creeaza disconfort  uneori inca din adolescenta. Cauza este frecvent necunoscuta, dar  hiperhidroza se poate asocia unor tulburari metabolice (diabet), endocrinologice (afectiuni tiroidiene), nervoase, starilor emotionale sau episoadelor febrile, precum si consumului anumitor medicamente .

 Tratamentul transpirației excesive axilare și palmo-plantare se poate efectua pe termen scurt prin aplicarea unor produse dermatocosmetice antiperspirante cu rol de a reduce activitatea glandelor sudoripare.

Prin injectarea de toxină botulinică se poate bloca pe termen lung activitatea glandelor sudoripare din axile, palme si talpi. Manevra se efectueaza prin microinjectii  pe zona afectata, cu un ac fin, dupa aplicarea de gheata sau a unei crème anestezice pentru a inlatura senzatia dureroasa. Rezultatul complet se instaleaza in maxim 2 saptamani , iar efectul persista aproximativ 6 luni in functie de particularitatile individului si cauza hiperhidrozei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s