Remodelarea corporala

CELULITA este o modificare a aspectului pielii sub forma unor neregularitati (“coaja de portocala”) create prin dispunerea celulelor adipoase in grupuri separate de septuri fibroase. Datorita inaintarii in varsta, modificarilor hormonle, factorilor genetici, sedentarismului, pierderii elasticitatii pielii, dar si acumularii de grasimi (obezitate) , aceste grupuri de celule adipoase devin tot mai evidente spre suprafata pielii si creeaza un aspect extrem de inestetic!

Celulita apare din adolescenta,  este prezenta in viata adulta la peste 85% din populatia feminina, dar poate exista si la barbati, iar zonele cele mai afectate sunt coapsele, fesele, abdomenul, dar si bratele si gambele.

Celulita nu trebuie confundata cu obezitatea, ele se pot asocia, insa acest aspect neregulat al pielii poate fi prezent si la persoanele slabe.

Tratament: Remodelarea  cutanata cu radiofrecventa Accent XL cu sonda unipolara presupune crearea unor campuri electromagnetice alternative in dermul profund  si hipoderm (tesut adipos) pana la 2 cm adancime , care vor determina o incalzire locala suficient de intensa  sa stimuleze contractia fibrelor de colagen existente si sinteza unor fibre noi. Se stimuleaza circulatia locala si drenajul limfatic defectuos al zonei tratate si are loc eliberarea  factorilor de crestere.

Prin aceasta tehnologie se repara arhitectura cutanata  intr-o serie de 6-8 sedinte, la interval de 2 saptamani  . Tratamentul este nedureros si nu impiedica reintoarcerea imediata la activitatile uzuale!

Consultatia anterioara in scop diagnostic este necesara pentru stabilirea tipului si gradului de celulita, analizarea modului de viata si a dietei pacientului, efectuarea unui eventual profil hormonal  in scopul corectarii tuturor cauzelor sau factorilor favorizanti ai celulitei.

LAXITATEA PIELII reprezinta acel exces de tesut cutanat (piele flasca, lasata, incretita) ce apare ca urmare a procesului de imbatranire  si pierdere a elasticitatii si tonusului .

Cauzele sunt multiple: modificari hormonale , variatii in greutate, sarcina, sedentarism, alimentatie necorespunzatoare, expuneri repetate la ultraviolete.

Zonele cel mai frecvent afectate sunt regiunea fesiera si coapsele posterioare, abdomenul,  soldurile, dar nu sunt ocolite nici bratele, gambele, gatul, fata sau decolteul.

Eficienta in corectarea laxitatii cutanate consta in cunoasterea factorilor cauzatori si indepartarea acestora, precum si in alegerea metodei adecvate de tratament in functie de gradul de afectare, zona si statusul clinic al pacientului.

Tratamentul cu Accent XL cu sonda bipolara corecteaza laxitatea cutanata prin stimularea sintezei de colagen la nivelul dermului  prin incalzire locala. Se poate efectua pe abdomen, coapse, solduri, fese, brate, gambe, rezultatele fiind semnificative dupa 6-8 sedinte de obicei asociate tratamentului cu sonda unipolara .

VERGETURILE sunt acele fisuri ale pielii (cicatrici) rosii (recente) sau albe (mai vechi de 12 luni) care se formeaza prin ruperea retelei de fibre de colagen si elastina din derm, pielea devenind transparenta, albicioasa, incretita si lipsita de elasticitate. Procesul este ireversibil, orice metoda de tratament va  diminua dimensiunea lor si va reda tonus pielii, fiind insa incomplet eficienta in “stergerea ” vergeturilor!

Apar pe abdomen, fese, sani, coapse, solduri, dar si pe brate si gambe,  mai frecvent la femei , dar si la barbati. Dintre cauze, cel mai frecvent sunt implicate sarcinia,  dezechilibrele hormonale din adolescenta, variatiile in greutate, dar si cresterea brusca in inaltime, tratamentele cu corticosteroizi sau cu hormoni de crestere (la sportivi).

Tratamentul vergeturilor recente prin injectare de aminoacizi  si acid hialuronic  se efectueaza intr-un program de 4 sedinte la interval de 1 saptamana, sub anestezie locala cu crema pentru eviatarea oricarui discomfort. Aportul local de aminoacizi ajuta la refacerea fibrelor de colagen si elastina, iar acidul hialuronic  asigura hidratarea zonei injectate.

O alta optiune terapeutica este efectuarea unui peeling laser profund care va trata laxitatea cutanata si va reduce dimensiunile si adancimea vergeturilor albe( vechi). Procedura presupune anestezie locala cu crema si creeaza o arsura a zonei care va fi urmarita si tratata conform indicatiilor medicului 5-7 zile dupa interventie.

Pentru detalii si alte tratamente viziteaza http://www.oanaspanu.ro

 

 

Lasă un comentariu