Totul despre marirea buzelor

Din ce motive apelează femeile la mărirea buzelor?

Femeile care apelează la augmentarea buzelor sunt deranjate  de lipsa de volum, conturul nu este foarte bine definit, prezintă asimetrii, colțurile gurii  pot fi poziționate diferit sau, pur și simplu, înaintarea în vârstă aduce cu sine pierderea de volum, de fermitate și apariția ridurilor pe buze și în jurul lor. Acidul hialuronic  introdus în cantități minime, și cu o consistență adaptată zonei tratate poate aduce beneficii estetice uimitoare, fără riscuri majore pentru pacientă, scopul final al procedurii fiind păstrarea proporțiilor anatomice și a trăsăturilor naturale ale chipului.

 lips

Urmați vreo procedură  înainte de tratament? În afară am înțeles că pacientele sunt supuse unor teste psihologice. La noi se practică acest lucru?

Înainte de orice intervenție de ordin estetic, indiferent că este un tratament injectabil sau cu laser, pacienta este evaluată din punct de vedere al stării de sănătate fizică și psihică, astfel încât să ne asigurăm că terapia nu va reprezenta un impediment în reluarea imediată a activității sale zilnice și ca îmbunătățirea aspectului este una dorită, consimțită și cunoscută cu toate implicațiile sale. Sunt situații care necesită amânarea sau contraindică efectuarea unei intervenții estetice. Identificarea lor va feri pacienta de reacții adverse imediate sau complicații pe termen lung : tulburările de coagulare, afecțiunile de colagen, bolile autoimune,  istoricul de tumori cutanate, prezența erupției herpetice, infecțiile locale, sarcina și alăptarea .

Referitor la evaluarea psihologică, chestionarul efectuat înainte de tratament conține întrebări legate de motivele pacientei de a recurge la această soluție de înfrumusețare, de frecvența cu care apelează la astfel de proceduri și de așteptările privitoare la rezultate. Dacă se constată o labilitate psiho-emoțională exagerată, pacienta este sfatuită să ceară și opinia unui specialist psiholog .

 

Ați refuzat vreodată vreo pacientă? Ne puteți spune de ce?

În urma evaluării pacientei, pe lângă motivele de ordin medical, dacă se constată ezitare, neînțelegerea  amănunțiă a procedurii, așteptări nerealiste ale rezultatelor, dacă pacienta are dorințe exagerate  de supradimensionare a buzelor  sau repere care pot conduce la modificarea aspectului natural al feței, dacă apelează prea frecvent la tratamente estetice, se preferă temporizarea intervenției sau chiar refuzul. I se explică motivul și riscurile la care se expune   printr-o intervenție imediată și va fi îndrumată  spre soluționarea problemelor.

 

În ce constă procedura? O puteți descrie pas cu pas?

Procedura  de augmentare a buzelor cu acid hialuronic este minim invazivă și nedureroasă. Se aplică o crema anestezică local, cu 30 min înaintea injectării propiu-zise, pentru a înlătura și cel mai mic disconfort.  Se injectează cu un ac foarte fin sau cu o canulă atraumatică acid hialuronic, sub forma unui gel cu consistență asemănătoare buzelor, astfel încât la 3-5 zile după injectare să nu-și mai facă simțită prezența, iar pacienta să perceapă textura naturală a buzelor.

Există și varianta de acid hialuronic cu anestezic încorporat pentru ca durerea să fie absentă și fără aplicarea cremei anterior procedurii.

Acul fin și canulele împiedică apariția unor vânătăi la locul de injectare, procedura efectivă durează aproximativ 10-15 min, la sfârșit se aplică gheață și o cremă cu efect antinflamator, iar pentru uniformizarea gelului medicul va efectua  masaj.

 

Ce  restricții se impun după intervenție? Cât durează recuperarea?

In următoarele ore evită traumatismele de orice fel (mușcarea buzelor, băuturile fierbinți), tratamentele cosmetice, expunerea la soare (poate favoriza reactivarea herpes-ului). Recuperarea poate dura de la câteva ore la 2-3 zile, perioadă în care buzele sunt mai umflate, pot fi prezente mici vânătăi care se pot acoperi cu fond de ten. Durerea este de obicei neglijabilă, majoritatea pacientelor percep o senzație de tensiune în buze care poate dura până a 2-a zi.

Rezultatul final se evaluează la o saptămână, când pacietele sunt sfătuite să revină la control și  dacă este necesar, se poate face un retuș.

 

Ne puteți spune prețul?

Aproximativ 350 euro, în funcție de cantitatea de acid hialuronic utilizată.

 

Care sunt avantajele acidului hialuronic față de alte produse injectate?

Este un produs de ultimă generație, de origine non animala, sintetizat în laborator și purificat, fără riscuri  de alergie, cu capacitatea de a se integra perfect în zona injectată. Durata de viață  este variabilă, dar temporară, orice corecție ulterioară este posibilă, de la retușarea unei neuniformități la topirea completă , prin injectarea de hialuronidază, dacă , de exemplu, pacienta nu se poate acomoda cu noul aspect  sau dorește diminuarea volumului. Natural, organismul “topește” treptat acidul hialuronic injectat în buze în 3-6 luni, buzele revenind la aspectul anterior.

Injectat corect, acidul hialuronic nu dezvoltă neregularități, granuloame sau noduli local. Nu reține foarte multă apă, astfel încât buzele nu sunt umflate exagerat în zilele de după injectare. Aspectul pe care îl dă este foarte natural,  pacientele care anterior au apelat la alte produse  injectabile (silicon, colagen, grăsime ) sesizează imediat  aceste diferențe.

Pentru detalii si alte tratamente viziteaza http://www.oanaspanu.ro

 

 

Lasă un comentariu